Logo web 2

Inici
Programacio
Com arribar
Contacte

PEP “EL BOTIFARRA”

És un cantaor tradicional valencià amb vora trenta anys d’experiència que, recentment, ha aconseguit ressò mediàtic en gravar el seu primer disc com a artista titular, guardonat amb el Premi Ovidi 2007 al «millor disc de folk i noves músiques».

Va debutar en lesalbaes del carrer Puig de Xàtiva amb catorze o quinze anys: la seua àvia materna, originària de Benigànim, (Vall d’Albaida), va ser la primera a ensenyar-li cançons populars.

Llavors, va començar a fer treball de camp amb el grup Sarau de la Costera de Ranes i, durant la dècada del 1980, va aprendre més de cinquanta cançons populars i romanços tradicionals directament de boca de les persones majors, amb la qual cosa es va convertir en dipositari d’una part important de la cultura de transmissió oral en vies d’extinció. Una dotzena d’estes peces les van enregistrar l’any 1985 en l’únic disc de Sarau, Balls i cançons de la Costera, en el qual Botifarra ja interpreta -entre moltes altres peces ballables- un cant de batre, l’estil amb el qual més s’identifica.

D’ençà, Botifarra s’ha destacat com una de les veus més sol·licitades de cançó d’arrel tradicional del País Valencià.

DIVENDRES 22 JULIOL

19:00 h

Botifarra web
Ajuntament Castello de la Plana
Caiman
Metronom
Rototom